Vanliga frågor

 

+ Vad kostar det att anlita er för hembesök?

Det kostar 495 kronor i timman att anlita oss för hembesök med RUT-avdrag.

+ Vad kan ni hjälpa mig med?

Våra kunder anlitar oss för att få hjälp att lösa tekniska problem eller att lära sig använda sina telefoner, datorer eller surfplattor. Vissa vill lära sig använda en specifik app eller hemsida, andra vill ha mer generell handledning för att utveckla sin digitala kompetens.

+ Kan ni hjälpa mig att starta Bank ID och Swish?

Ja, självklart. Det är mycket populärt att anlita oss för att få hjälp att lära sig använda banktjänster och Bank ID på ett säkert sätt.

+ Jag bor i lägenhet, kan jag utnyttja RUT-avdraget då?

Ja, självklart. Så länge du är folkbokförd på adressen kan du unyttja RUT-avdraget.

+ Kan jag få hjälp med min TV?

Ja, självklart kan vi hjälpa dig med din TV, men den måste vara uppkopplad till internet för att RUT-avdraget skall gå att utnyttja.

+ Är era tjänster försäkrade?

Ja, självklart. Våra handledare är försäkrade via IF Försäkringar när vi utför våra tjänster.

+ Kan jag besöka er och få hjälp?

Nej, Skatteverket kräver att tjänsten utförs i köparens bostad för att RUT-avdraget skall gå att utnyttja. Om du vill ha hjälp av oss någon annan stans än ditt hem betalar du fullt pris om 990 kronor i timman. Våra företagskunder gör ofta detta, men det är ovanligt bland privatpersoner.

Hembesök


+ Vad kan jag få hjälp med på Datorskolan?

Det mesta som du uppskattar hinns med inom 20-25 minuter. På Datorskolan är handledaren tillgänglig för dig i och dina digitala behov. Vi löser problem eller hjälper dig komma igång med sociala medier, mobilbank eller ifyllning av blanketter online till exempel. Ingen fråga är för stor eller för liten.

+ Jag hittar inga tider för mitt bibliotek?

Tyvärr verkar det som om det är fullbokat isåfall. Mer information kommer att finnas på biblioteket om fler tider blir tillgängliga. Under tiden kan du besöka hemsidan regelbundet för att se om några avbokningar har skett.

+ Behöver jag ta med mig något?

Gärna din egen dator, telefon eller surfplatta - om du har en. Om du inte har en kan vi ordna en dator att låna på plats på biblioteket. Papper och penna finns på plats.

+ Finns det några kurser?

Ja, men temat bestäms inte förrän senare i september. Kom gärna med förslag på ämnen som du är intresserad av att gå en kurs i. På Sollentunas bibliotek “Arena Edsberg” och “Arena Rotebro” finns även kodkurser för barn (8-12). Se hemsidan för datum.

+ Får jag boka flera tider samtidigt?

Nej, inte just nu. För att så många människor som möjligt skall kunna utnyttja möjligheter för digital hjälp på biblioteket är varje person begränsad till en aktiv bokning i kalendern samtidigt. Det innebär att du såklart får boka ett nytt besök direkt när du fått hjälpen.

+ Jag har en synnedsättning, kan jag få hjälp ändå?

Självklart. Du får gärna besöka Datorskolan för att få hjälp att hitta sätt att anpassa din enhet för att underlätta användandet av den om du har nedsatt syn. Det finns lösningar för både telefoner, plattor och datorer som läser upp innehållet på skärmen eller förstorar texten så att det blir enklare att läsa.

+ Jag talar inte svenska. Kan jag få hjälp ändå?

Absolut! Datorskolans handledare bemästrar det svenska och engelska språket. Planen är att erbjuda tjänsten på tre nya språk under 2019. Fram tills dess reserverar vi oss för användning av översättningsverktyg som hjälpmedel för att kommunicera i tal eller skrift. Hör gärna av dig med specifika önskemål om språk så skall vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

+ Jag har ingen mailadress och kan inte slutföra bokningen.

Inga problem. Använd adressen hej@datorskolan.com istället. Du får ingen bokningsbekräftelse skickad, men skriv ner tiden istället så att du inte glömmer bort den!

Bibliotek


+ Bygger ni hemsidor för företag?

Ja, det gör vi. Kontakta oss här för att få en offert.

+ Hjälper ni till med marknadsföring i sociala medier och SEO?

I dagsläget hjälper vi dig med dina grundläggande behov för marknadsföring i sociala medier och vi optimerar alltid din hemsida för sökmotorer.

+ Vad debiterar ni i timman för era tjänster?

Det beror på vad du vill ha hjälp med. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

B2B-tjänster