Vanliga frågor

Bibliotek

+ Hur bokar jag en tid för Datorskolan på mitt bibliotek?

  1. Navigera till datorskolan.com/bibliotek och klicka sedan på ditt bibliotek.
  2. Klicka på ett datum i kalendern och välj en tid som passar dig.
  3. Klicka på den blå knappen som läser Välj
  4. Fyll i dina uppgifter och godkänn villkoren.
  5. Bokningsbekräftelse skickas direkt till din mail.*

*Om du inte anvigivit en mailadress, se till att anteckna tiden så att du kommer ihåg den!

+ Får jag boka flera tider samtidigt?

Nej, inte just nu. För att så många människor som möjligt skall kunna utnyttja möjligheter för digital hjälp på biblioteket är varje person begränsad till en aktiv bokning i kalendern samtidigt. Det innebär att du får boka ett nytt besök direkt när du har redan har varit på biblioteket och fått hjälp.

+ Jag har ingen mailadress och kan inte slutföra bokningen.

Inga problem. Använd adressen hej@datorskolan.com istället. Du får ingen bokningsbekräftelse skickad, men skriv ner tiden istället så att du inte glömmer bort den!

+ Behöver jag ta med mig något till biblioteket?

Gärna din egen dator, telefon eller surfplatta - om du har en. Om du inte har en kan vi ordna en dator att låna på plats på biblioteket. Papper och penna finns på plats.

+ Vem kommer att hjälpa mig på biblioteket?

Vi som hjälper dig heter Rasmus Eriksson och Gabriel Eliasson. Gabriel kommer huvudsakligen att arbeta på Lidingö Stadsbibliotek och Norrtälje Stadsbibliotek. Rasmus kommer att vara på Sollentuna, Täby och Österåker under hösten 2019.

+ Kan jag få hjälp med min telefon, surfplatta & dator?

Ja! Låt inte namnet Datorskolan lura dig :-)

+ Finns det tillgång till wifi på biblioteket?

Jajamensan! Samtliga bibliotek har uppkoppling till internet via wifi.

+ Vad kan jag få hjälp med under mitt besök?

På Datorskolan är handledaren tillgänglig för dig i och dina digitala behov. Vi löser problem eller hjälper dig komma igång med sociala medier, mobilbank eller ifyllning av blanketter online till exempel. Ingen fråga är för stor eller för liten. Människor som besöker Datorskolan på biblioteket har ofta specifika frågor kring sin egen användning av digitala tjänster

+ Vad kan jag göra om jag inte hittar några tider?

Om det inte finns några tider tillgänliga i kalendern verkar det tyvärr som att det är fullbokat. Tiderna som finns tillgänliga löper 30 dagar framåt. Om du vill chansa på att komma till biblioteket utan en bokad tid hänvisar vi dig till drop in-timman som sker den sista timmen på varje 4-timmarspass.

+ Kan jag komma till biblioteket utan en bokad tid?

Ja, under den sista timman erbjuder vi drop in-tider. Du är inte garanterad att få hjälp och det kan vara väldigt många besökare eller inga alls som dyker upp.

Drop in-tider

  • Måndagar 17-18 - Sollentuna Bibliotek
  • Tisdagar 16-17 - Täby bibliotek
  • Onsdagar 17-18 - Österåkers Bibliotek
  • Torsdagar 19-20 - Lidingö Stadsbibliotek
  • Torsdagar 18-19 - Norrtälje Stadsbibliotek

+ Finns det några kurser som jag kan delta i?

Ja, under våren 2020 kommer även kurser lanseras på huvudbiblioteken i Sollentuna, Täby, Österåker, Lidingö och Norrtälje. Kurserna kommer att vara temabaserade.

+ Kan jag få hjälp trots att jag inte har några förkunskaper?

Vi brinner för att upptäcka internets fantastiska möjligheter tillsammans med människor som ännu inte har kommit igång med digitala verktyg. Vi kommer att göra vårt absolut bästa för att du skall vilja komma tillbaka till Datorskolan på Biblioteket för att lära dig mer tillsammans med oss. Under ditt besök ser vi till att arbeta tillsammans i ett lugnt och bekvämt tempo som är anpassat efter dina behov och intressen. Ingen kan lära sig allt - men alla kan lära sig något! Välkommen in! Om du har fler frågor, tveka inte att ringa oss på 0730 63 66 66 för att pratar med Rasmus Eriksson, en av handledarna på Datorskolan.

+ Jag har en synnedsättning, kan jag få hjälp ändå?

Självklart. Du får gärna besöka Datorskolan för att få hjälp att hitta sätt att anpassa din enhet för att underlätta användandet av den om du har nedsatt syn. Det finns lösningar för både telefoner, plattor och datorer som läser upp innehållet på skärmen eller förstorar texten så att det blir enklare att läsa.

+ I don't speak Swedish, can I still receive help?

Of course! Datorskolan's tudors can speak Swedish and English. If you're not able to communicate in any of the two, we will try our best to use digital translation tools such as Google Translate during the sessions. If you have any recommendations of people that love people and technology and might be a good fit to join the team at Datorskolan - please contact us.


+ Vad kostar det att anlita er för hembesök?

Det kostar 495 kronor i timman att anlita oss för hembesök med RUT-avdrag.

+ Vad kan ni hjälpa mig med?

Våra kunder anlitar oss för att få hjälp att lösa tekniska problem eller att lära sig använda sina telefoner, datorer eller surfplattor. Vissa vill lära sig använda en specifik app eller hemsida, andra vill ha mer generell handledning för att utveckla sin digitala kompetens.

+ Kan ni hjälpa mig att starta Bank ID och Swish?

Ja, självklart. Det är mycket populärt att anlita oss för att få hjälp att lära sig använda banktjänster och Bank ID på ett säkert sätt.

+ Jag bor i lägenhet, kan jag utnyttja RUT-avdraget då?

Ja, självklart. Så länge du är folkbokförd på adressen kan du unyttja RUT-avdraget.

+ Kan jag få hjälp med min TV?

Ja, självklart kan vi hjälpa dig med din TV, men den måste vara uppkopplad till internet för att RUT-avdraget skall gå att utnyttja.

+ Är era tjänster försäkrade?

Ja, självklart. Våra handledare är försäkrade via IF Försäkringar när vi utför våra tjänster.

+ Kan jag besöka er och få hjälp?

Nej, Skatteverket kräver att tjänsten utförs i köparens bostad för att RUT-avdraget skall gå att utnyttja. Om du vill ha hjälp av oss någon annan stans än ditt hem betalar du fullt pris om 990 kronor i timman. Våra företagskunder gör ofta detta, men det är ovanligt bland privatpersoner.

Hembesök


+ Bygger ni hemsidor för företag?

Ja, det gör vi. Kontakta oss här för att få en offert.

+ Hjälper ni till med marknadsföring i sociala medier och SEO?

I dagsläget hjälper vi dig med dina grundläggande behov för marknadsföring i sociala medier och vi optimerar alltid din hemsida för sökmotorer.

+ Vad debiterar ni i timman för era tjänster?

Det beror på vad du vill ha hjälp med. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

B2B-tjänster