Våra handledare

Rasmus Eriksson, 25 år från Åkersberga, bosatt i Stockholm
Mellan 2013 till 2017 arbetade Rasmus på Apple Store i Täby Centrum som datortekniker. Han har tillsammans med sina kollegor hjälpt människor att felsöka och reparera deras produkter och det var glädjen och tacksamheten som människor visade när deras problem löstes som gav inspirationen till Datorskolan.
     Innan åren på Apple sålde han läderportföljer på nätet tillsammans med sin bästa vän samtidigt som han studerade samhällsvetenskap på Österåkers Gymnasium i Åkersberga. Utöver studierna arbetade han även som vårdgivare på ett LSS-boende för unga vuxna.
    På fritiden älskar Rasmus att spåna idéer, flyga drake, paddla kajak, skejta och hänga med sin flickvän. Gärna allting samtidigt. Han beskriver sig själv som en inbiten tekniknörd som har svårt att hålla sig borta från att köpa Apples senaste produkter.

Rasmus utanför Orust kust, sommar 2018

Pelle Lind, 60 år från Luleå, bosatt i Stockholm
Med mer än 30 år i utbildningsbranschen är Pelle en av grundpelarna i Datorskolan. Innan han återgick till egenföretagandet arbetade han som utbildare på Apple Store i Täby centrum. I butiken utbildade han både företag och privatpersoner i användning av digitala verktyg. Han är omtyckt av sina kunder för sin charmiga norrlandsdialekt, sin mustasch som ofta är vackert skruvad med ett väldoftande vax och såklart sin otroliga förmåga att sätta sig in i och besvara sina kunders frågor.
      För den yngre generationen är Pelle mer känd som rösten till karaktären Figgeferrum i den klassiska spelserien Mulle Meck bygger. På sistone hörs hans röst ofta i podcast-sammanhang och när han utbildar elever på Medieinstitutet i Stockholm.
     Hans intressen inkluderar typografi, litteratur, animation och hundpromenader. Han älskar även att sitta på sin egenbyggda punschveranda på sommarstället i Luleå och bygga på sin e-kanot, som är en slags segelbåt.

Pelle med sin ack så stiliga mustasch.