Digital delaktighet

- en demokratisk rättighet

Gula sidorna, tidtabeller och bemannade biljettkontor har försvunnit i snabb takt och idag betraktas Sverige som världens mest digitaliserade land. Samtidigt lever 500 000 medborgare utan närvaro på internet. För många av dessa människor innebär det en vardag präglad av utmaningar och en känsla av att inte längre vara delaktiga i samhället. Detta kallar vi på Datorskolan för utanförskap - digitalt utanförskap.

Undersökningen “Svenskarna och Internet” visar att det är primärt två anledningar som gör att seniorer i stor utsträckning inte har en digital närvaro. Anledningarna är “avsaknad av intresse/inte användbart” och “krånglig teknik/kan inte”. Datorskolan har som mål att hjälpa den här gruppen att överkomma dessa hinder.

 

Tjänster

 
IMG_8186.jpeg

Personlig hjälp & kurser

Datorskolan på biblioteket

Biblioteken med sina folkbildningsuppdrag är den perfekta platsen för att höja den digitala kompetensen bland alla medborgare, men ansvarsförskjutningen från andra aktörer till biblioteket verkar dock ha skett utan att biblioteken fått de resurser de behöver för att kunna hantera uppdraget. Datorskolan på biblioteket är ett koncept för outsourcing av IT-handledning där rätt kompetens på rätt plats skapar en bättre upplevelse för bibliotekets besökare och er personal.

Kontakta oss för att veta mer.

 

Datorskolans hembesök

Att anlita Datorskolans handledare för hembesök är en trygg lösning för dig om du vill ha hjälp att få pedagogisk handledning eller felsöka dina tekniska produkter i en trygg miljö. Oavsett om du har en surfplatta, telefon eller dator hjälper vi dig. 

Kontakta oss och berätta hur vi kan hjälpa dig.

Hembesök

Utbildning, felsökning eller support

med RUT-avdrag

 
Förening

Årets mest uppskattade initiativ

Datorskolan hos Föreningar

Är du engagerad i en förening och vill erbjuda era medlemmar kurser eller personlig hjälp i era lokaler? Möjlighet för IT-hjälp i föreningens lokaler är ett uppskattat inslag hos föreningens medlemmar som garanterat skapar mersmak.

Hör av dig och berätta om era behov så hjälper vi er att leverera en lösning.

Slå en signal

Handledarna

 Rasmus Eriksson  Malmö & Lund

Rasmus Eriksson
Mellan 2013 till 2017 arbetade Rasmus på Apple Store i Täby Centrum som tekniker. Han har tillsammans med sina kollegor hjälpt människor att felsöka och reparera deras produkter och det var glädjen och tacksamheten som människor visade när deras problem löstes som gav inspirationen till Datorskolan.
     Innan åren på Apple var Rasmus läderportföljsförsäljare på nätet tillsammans med sin bästis samtidigt som han studerade samhällsvetenskap på Österåkers Gymnasium i Åkersberga. Samtidigt som studierna pågick arbetade han även som vårdgivare på ett LSS-boende för unga vuxna.
    På fritiden älskar Rasmus att spåna idéer, flyga drake och mysa med sin flickvän, Signe. Gärna allting samtidigt. Han beskriver sig själv som en inbiten tekniknörd som har svårt att hålla sig borta från att köpa Apples senaste produkter. 

LinkedIn


Pelle Lind

Pelle Lind
Stockholm
Med mer än 30 år i utbildningsbranschen är Pelle en av grundpelarna i Datorskolan. De senaste 5 åren har han arbetat som utbildare på Apple där han utbildat både företag och privatpersoner i hur de kan använda sina tekniska prylar. Han är omtyckt av sina kunder för sin charmiga norrlandsdialekt, sin mustasch som ofta är vackert skruvad med ett väldoftande vax och såklart sin otroliga förmåga att sätta sig in i och besvara sina kunders frågor.
      För den yngre generationen är Pelle mer känd som rösten till karaktären Figgeferrum i den klassiska spelserien Mulle Meck bygger. På sistone hörs hans röst ofta i podcast-sammanhang och när han utbildar elever på Medieinstitutet i Stockholm. 
     Hans intressen inkluderar typografi, litteratur, animation och hundpromenader. Han älskar även att sitta på sin egenbyggda punschveranda på sommarstället i Luleå. 


Fred

Fredrik Halling
Stockholm
Under flera år har Fredrik arbetat hos detaljhandelskedjan Webbhallen med att rekommendera och vägleda konsumenter i teknikens djungel. De senaste tre åren har han även studerat filosofi och ekonomi på Lunds universitet samtidigt som han har arbetat ideellt på konfirmationsläger under sommarmånaderna. Fredriks talang för att samtala med och förstå människor, i kombination med hans ödmjukhet, gör honom till ett givet inslag i teamet på Datorskolan. 
     För tillfället bor Fredrik i Stockholm och arbetar inom flera olika branscher med olika spännande projekt. På Datorskolan uppskattar vi honom för hans kunskaper inom PC-plattformen med spetskompetens inom gaming. Är du sugen på att lära dig bemästra CS GO eller ge dig in i World of Warcraft-världen? Fredrik hjälper dig.


Carro

Caroline Nilsson
Östersund
Den skånska solstrålen Caroline har alltid tid för sina medmänniskor. Med ett förflutet som skidinstruktör på SkiStars faciliteter har hon gång på gång lärt människor nya kunskaper från grunden, vilket ger henne en bred förståelse för människors olika behov för inlärning. Efter hennes avstickare till skidbackarna spenderade hon nästan fyra år på Apple Store i Täby Centrum där hon arbetade som produktspecialist med mentorsarbetsuppgifter. 
     Caroline har efter sin tid på Apple även arbetat på den Apple-auktoriserade återförsäljaren M-store i Östersund där hon fattade tycke för personalfrågor vilket senare resulterat i hennes val av studier: Human resources. När vi inte har sett henne gasa runt i en Tesla eller svischa ned för skidbackarna älskar hon att resa tillsammans med sin andra hälft.