Vad betyder ikonerna?

Ibland kan det vara förvirrande eller oroande när saker och ting förändras i telefonen eller plattan.

Ett exempel på någonting jag märkt många människor undrar över är de så kallade statussymbolerna på övre delen av skärmen på iPhone och iPad.

Statussymbolernas syfte är att ge dig en snabb överblick över vad som händer med din telefon. De kan tillexempel visa symboler som betyder att telefonen är uppkopplad till ett trådlöst nätverk, att ett alarm är påslaget eller att  ett par hörlurar är inkopplade till enheten.

Låt mig visa ett exempel på hur det kan se ut;

Källa: apple.se

Källa: apple.se

Jag talar såklart om de tre vita symbolerna i övre vänstra hörnet.

Låt oss gå igenom dem en och en för att se vad de betyder!

 

Signal

Signalstyrka. När staplarna är vita innebär det att du har uppkoppling till mobilnätet och att du därmed kan ringa och ta emot samtal.

Wifi

Wifi-styrka. Denna symbol brukar jag kalla för tårtbiten. Desto större tårtbiten är - desto bättre är din uppkoppling till ett trådlöst nätverk. Håll utkik efter denna när du försöker surfa på Internet.

Sync

Synkronisering. Med allra största sannolikhet är denna symbol främmande för dig. Symbolen som består av två pilar som snurrar i en cirkelformation betyder att enheten håller på att synkroniseras med en dator. Under synkroniseringen sker en överföring av delar av informationen i din dator till din iPhone eller iPad.

Titta på skärmen på din iPhone eller iPad och se vilka symboler du har!

Här finns en supportartikel som innehåller beskrivningar på alla symboler som finns på iPhone och iPad: länk.

Har du några frågor? Tveka inte att skriva en kommentar i kommentarsfältet eller skicka ett mejl till hej@datorskolan.com.

Ha det bäst!

Rasmus