Förstora texten på din iPhone eller iPad

Apple satsar stenhårt på hjälpmedelsfunktioner som skall underlätta användandet av deras produkter för alla. I detta tips får du lära dig hur du får större text på din telefon eller surfplatta så att det blir enklare att läsa text om du har nedsatt syn! Stegen du kommer att få lära dig nedan gör att samtliga appar i telefonen får större text. Detta är en permanent lösning för liten text, och kräver inte att du skall behöva zooma regelbundet för att få stora bokstäver.

Till att börja med, en iPhone eller iPad är en telefon eller surfplatta från Apple. Om du är osäker på om du har en iPhone eller iPad, testa att kolla på baksidan av din enhet för att se om du har en logotyp som ser ut såhär . Om du har det, följ stegen nedan!

Så förstorar du texten på din iPhone eller iPad

  1. Öppna appen Inställningar på din enhet

  2. Scrolla ned tills du ser alternativet Allmänt. Klicka på Allmänt.

Allmänt

3. Scrolla ned till alternativet Hjälpmedel. Klicka på Hjälpmedel.

4. Scrolla ned till alternativet Större text. Klicka på Större text.

5. Klicka på det lilla reglaget i övre högra hörnet en gång. Reglaget skall bli grönt.

6. Drag sedan i reglaget längst ned på sidan tills texten som står på mitten av skärmen blir till en storlek som du enkelt kan läsa.

Drag i reglaget

7. När du justerat reglaget så att texten har den önskade storleken kan du stänga ned appen Inställningar och fortsätta använda din telefon som vanligt. Inställningarna sparas direkt. Om du behöver justera texten ytterligare kan du upprepa stegen ovan.

Tveka inte att höra av dig till Datorskolans handledare för att få hjälp med stegen ovan om du stöter på patrull. Vi finns här för att hjälpa dig! Kontakta oss på kontakt@datorskolan.com eller ring Rasmus på 0730 63 66 66.