Vad är Google+ och varför får jag mail om det?

Om du har en mailadress som slutar på @gmail.com har du säkert fått ett mail som ser ut såhär senaste dagarna:

Google+.png

Oroa dig inte - din mailadress kommer inte att försvinna och du är inte utsatt för fara. Mailet informerar bara dig om att tjänsten Google+ kommer att läggas ned.


Vad är Google+?

Ett socialt medie. Som är tämligen värdelöst - för ytterst få människor använder det. Ganska likt som Facebook, men inte alls lika populärt. Tjänsten Google+ lanserades i Juni 2011 och populariserades aldrig - därför läggs den nu ned.

Varför har jag fått mailet om att Google + läggs ned?

För att du har en mailadress som slutar på @gmail.com. På samma sätt som du kan välja en leverantör av elektricitet til ditt hem, kan du välja leverantör för mailtjänster. Googles mailtjänst heter Gmail. Alla människor som har en Gmail-adress har också ett tilldelat Google+-konto.

Förlorar jag någon information när Google+ läggs ned?

Med absolut största sannolikhet inte. Om du inte aktivt har lagt upp bilder, videos eller länkar när du är inloggad på Google+. Om du hade varit en användare av Google+ hade du känt till det, och då kan du vara i farozonen för att tappa den information som du har lagt upp på det sociala mediet. Med det sagt, om du inte har hört talas om Google+ förut så behöver du inte vara orolig för att förlora någon information.

Vad gör jag härnäst?

Radera mailet och fortsätt använda din dator, telefon eller platta som vanligt. Det finns en väldigt liten sannolikhet att du kommer att drabbas av raderingen av Google+, så slösa ingen tid på att vara orolig!