Fördelar med att använda Gmail som din mailleverantör

Är du fast med en gammal @telia, @comhem eller @tele2 mailadress? Om du är nöjd - super, byt inte! Har du problem med överfulla papperskorgar, långsam uppkoppling och brist på funktioner? Att ge en annan mailleverantör en chans kan vara en god idé!

Gmail logotyp  Källa: HubSpot.com.

Gmail logotyp

Källa: HubSpot.com.

Effektiv virus- och malwarekontroll - Det är viktigt att du som datoranvändare gör de små, enkla sakerna för att din dator inte skall utsättas för risk och smittas av virus eller malware. Eftersom många människor i hela världen använder, till skillnad från ComHem och Telia-mailadresser, kan din mailadress nu rensa ut farliga mail mer effektivt. Många människors bidrag och anmälningar i kombination av en ständigt förbättrad antivirusskydd gör det lättare att känna sig säker att mail inte innehåller skadlig kod som kan göra din dator osäker att använda.

• Användarvänligheten - Även om det kan tyckas vara enklare att förbli fast med din gamla mailadress är det ett erkänt faktum att de webbaserade versionerna av telia, comhem och tele2-maiadresserna inte är speciellt användarvänliga. Med Google mailplattform Gmail finns det flera inställningar du enkelt kan använda för att anpassa din upplevelse av din inkorg på ett sätt så att det passar dig.

• Kompabiliteten - Om du inte använder webbmailen för din adress så kan du vara lugn. Det går att installera Gmail-adresser på alla olika mailklienter, inklusive Apples Mail-program, Microsofts OutLook samt för alla smarta telefoner som finns på marknaden.

• Kapaciteten för din mail - I skrivande stund har du som ComHem-, Tele2- eller Teliakund ungefär 200 mb lagringsutrymme för att lagra dina mail, inklusive bilagor i form av bilder, pdf-dokument och annat jox som tar upp massa plats. Istället för att behöva rensa detta regelbundet - vilket tar både tid, energi och kan vara en förvirrande process - kan du åtnjuta 10 gb lagringsutrymme hos Gmail. Det är 50 gånger mer än de andra tjänsterna.

• Kalender, Google Drive och fotolagring - Alla de funktioner som är inbyggda i Googles plattform, som är beroende av en Google-adress(t ex Gmail) gör det busenkelt att få gratis tillgång till en superproffsig och lättanvänd onlinekalender. Dessutom kan du använda Google motsvarigheter till Excel, Word och PowerPoint(Google kallar dessa Google Sheets, Google Docs och Google Slides) helt gratis! Fotolagringen kallas - du gissade det - Google Photos, och går även att automatiskt synkronisera till din telefon så att du aldrig behöver koppla in telefonen för att se bilderna på datorn. Detta kallas molnlagring.

• Mailtrådar - Gmail "staplar" och organiserar konversationer i trådar: När du tar emot och skickar meddelanden grupperas e-postmeddelanden automatiskt efter ämnesraden, oavsett samtalets ålder. När någon svarar dig tar Gmail automatiskt upp alla tidigare relaterade meddelanden för din referens i en hopfällbar vertikal tråd. Detta gör det bekvämt och enkelt att hålla koll på vad som har diskuterats och besparar dig tiden att behöva gå tillbaka och leta i mappar efter vad som sagts i ett mail för fyra veckor sedan.

Funktionen är ovärderlig för dig som har många engagemang i föreningar, företag eller andra sammanhang där mycket korrepspondens med olika människor sker regelbundet.

Har du några frågor om Gmail eller vill få personlig hjälp att avgöra om tjänsten passar dig? Hör av dig till kontakt@datorskolan.com!