Hemsidor för TV, film och serier

Det finns en uppsjö av olika platser på nätet där du kan se film, serier och TV-program. I den här listan hittar du förslag på olika sajter att besöka för att ta del av underhållning på nätet.

SVT (svtplay.se)

Här kan du se SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen och Kunskapskanalen live dygnet runt och även följa dina favoritprogram flera veckor efter de har gått på TV:n. Om du vill förkovra dig i gamla populära serier som gått på SVT finns de också med största sannolikhet här.

Finns även som app.

Bäst: Ingen reklam.

Sämst: Serier och TV-program försvinner efter ett par veckor/månader

SVT Öppet arkiv (oppetarkiv.se)

En guldgruva för regniga dagar eller juletider. I det öppna arkivet återfinner du tusentals TV-program som sträcker sig ända bak till SVT:s första sändningar. Här finns bl. a. korta klipp med intervjuer av Olof Palme, eller legendariska nyhetshändelser såsom Bo Holmström som skriker “LÄGG UT! LÄGG UT!” utanför Västtyska ambassaden. Öppet arkiv är helt enkelt en nostalgitripp på nätet - helt gratis.

Bäst: Det enorma utbudet.

Sämst: Det går inte att sluta klicka runt.

Cineasterna (cineasterna.se)

Om du gillar att kolla på kvalitetsfilm och gamla klassiker är Cineasterna med stor sannolikhet din nya favoritsajt. Här kan du hyra film gratis via ditt bibliotek. Det enda du behöver är ett aktivt bibliotekskort på ett bibliotek som är ansluten till tjänsten. För att lära dig hur du använda tjänsten kan du spana in vår guide här.

Bäst: Stort utbud av gratis filmer

Sämst: Begränsat utbud av hollywood-rullar.

TV4Play (tv4play.se)

Skapa ett gratiskonto hos TV4 för att ta del av ett bra utbud av TV-program och serier. Då och då kommer reklam att spelas, men reklampauserna är mycket kortare än de är på TV! Tjänsten erbjuder ett grymt utbud av alla de program som du annars behöver tajma när du vill se dem på TV.

Bäst: Det enorma utbudet av internationella och nationella TV-program.

Sämst: Reklamen är jobbig.

Viafree (viafree.se)

Här finns programmen som går på TV3, TV6, TV8, och TV10. De är gratis att se och om du gillar dockusåpor finns en hel del att hämta här! Skapa ett konto eller klicka bara runt och titta på TV.

Bäst: Utbudet av dokusåpor

Sämst: Reklamen


Listan uppdateras regelbundet